IKEA Eesti sisekujundusosakonna juht Pedro Castro jagab nõuandeid, kuidas lihavõteteks valmistudes raha kokku hoida. Osa IKEA lahendusi on nüüd leitavad uue, madalama hinnaga. Püüdes olla taskukohane paljudele, langetas IKEA veebruaris üle tuhande kodutoote hinda.

Enne lihavõtteid:

  • Otsusta, millised toidud menüüsse võtad, ja planeeri oma ostud ette. Mõned inimesed valmistavad aastast aastasse traditsioonilisi roogi, samal ajal kui teised soovivad katsetada uusi retsepte. Mida tahes sa ka valmistada ei otsustaks, aitab ettevalmistatud toodete nimekiri sul poes käies aega ja raha säästa ning säilitada meelerahu.

  • Kaalutle, kas kavatsed kõike ise valmistada. Kuigi sulle võib kokkamine meeldida, ei tähenda see, et sa seda alati tegema pead. Näiteks küpsetamine võib võtta palju aega ja kui keegi su pereliikmetest ei soostu seda tegema, võib olla mõistlik kaaluda mõne alternatiivi otsimist. Näiteks külmutatud kook säästab nii raha kui ka aega: selle ettevalmistamine ja serveerimine võtab kuni 15 minutit.

IKEA/KORKEN
  • Vali lauakatmiseks praktilised lahendused, mida saad pidustuste järel ka igapäevaselt kasutada. Näiteks puidust lõikelaud APTITLIG (2,99 eurot) aitab serveerida näkse, nagu puuviljad või erinevad juustud. Puidust materjalid loovad lauale sooja ja loodusliku ilme. Kaanega purgid KORKEN (alates 1,49 eurost) näevad kenad välja ja on ka praktilised. Need on suurepärane valik nii külmikus säilitamiseks kui ka peaaegu kõige jaoks, mis on seotud toiduga – alates salatikastmest kuni magustoitude serveerimiseni.

IKEA / IKEA 365+

  • Kasuta läbipaistvaid toidukonteinereid küpsetamiseks ja toidu serveerimiseks. IKEA 365+ kaantega klaasist konteinerid (alates 2,49 eurost) on valmistatud kuumakindlast klaasist ja neid saab kasutada nii ahjuvormi kui ka serveerimisnõuna. Läbipaistev ja puhas välimus lisab lauale värskust.

Pärast lihavõtteid:

  • Ära raiska toitu. On tõenäolisem, et sööd järelejäänud toidu ära, kui hoiad seda erinevates karpides (näiteks HAVSTOBIS 9,99 eurot viie karbi eest). See aitab hoida toitu värskena. Karpide läbipaistvus tagab, et külmkapis olev toit on lihtsasti nähtav ega unune külmikusse. Sageli kaldutakse sööma seda, mis on nähtaval.

IKEA/ÖVERMÄTT

  • Säästa toitu toidukatetega ÖVERMÄTT (alates 4,99 eurost). Sageli ei kasuta me tervet sidrunit, apelsini, suvikõrvitsat või avatud purki korraga. Silikoonist toidukatted toimivad kaantena ja aitavad nii toitu kui ka jooke kauem värskena hoida. See on ideaalne viis kõige katmiseks, alates purkidest ja klaasanumatest kuni puuviljadeni ning aitab säästa raha, ilma et peaksid ära viskama toitu, mis läheks ilma katmata kiiremini halvaks.

  • Pane järelejäänud toit korduvkasutatavatesse kottidesse ISTAD (alates 1,49 eurost). Need aitavad säilitada sisu värskust, nii et järgmisel päeval ei pea sa sööma kuivanud küpsiseid, juustu ega muud. Lisaks taluvad kotid külmutamist ja neid saab täita kuni 50 °C sisuga.

IKEA/BEVARA

  • Kasuta sulgurklambreid BEVARA (alates 0,70 eurost). Sageli seisame silmitsi olukorraga, kus avame toidupakendi, võtame natuke välja ega tea, kuidas seda ohutult sulgeda. Sulgurklambrid hoiavad tooteid kauem värskena ja muudavad need kergesti kättesaadavaks.

IKEA langetas hindu

Lähtudes IKEA visioonist luua parem igapäevaelu paljudele, langetas IKEA alates 2024. aasta veebruarist enam kui tuhande toote hinda. IKEA alandas hindu suurel osal kaubavalikust, kokku sadadel eri kategooria toodetel – alates väga tuntud ja armastatud esemetest, nagu diivanid, tugitoolid ja hoiulahendused, kuni väiksemate sisustustoodeteni. Näiteks DRONA kasti hind langes 3,99 eurolt 2,99 eurole, pehme mänguhai BLÅHAJ maksab 24,99 euro asemel nüüd 16,99 eurot, NYMANE laelambi hind alanes 59,99 eurolt 39,99 eurole, riiulil KALLAX 79,99 eurolt 49,99 eurole, MICKE laud maksab 99 euro asemel 79 eurot, sahtliboksi MALM hind alanes 89 eurolt 79 eurole.

Uued, madalama hinnaga tooted leiad SIIT.

 

 

 

Jaga
Kommentaarid