1.

Kui armastad põhjamaist ilu, siis on kindlasti sinu kaunistustes omal kohal naturaalsed materjalid ja mahedad värvid. Selles kodus on põhirõhk pandud loodusest korjatud kuuse-, männi- ja pohlaokstele. Oksi täiendavad lihtsatest paberkottidest valmistatud valged jõulutähed.

2.

Kui liigselt kaunistatud kodu ei meeldi, siis hoia stiilselt tagasihoidlikku joont - ehitud kuusk, päkapikud kuuse all ja isetehtud pärg kõrkjatest. Lihtne ja kaunis!

3.

Kaunistades tasub alati ära kasutada kõike, mis juba kodus olemas on. Lähene loovalt - näiteks seo ehted vaba riidepuu külge nagu siin on tehtud!

4.

Jõulumeeleolu loomiseks ei ole palju vaja. Isegi kuuske mitte! Piisab täiesti kaunistatud oksast ja küünaldest.

5.

Veel üks leidlik alternatiiv jõulukuusele: kuuseokstest seelikuga mannekeen.

6.

Looduslik on alati kaunis! Imekaunis avatud köögiga elutoas ilutsevad ise tehtud pärjad ja laes rippuv küünlahoidja, mida täiendavad naturaalsed kaunistused apelsinidest ja kaneelikoortest.

7.

Serveerimiskandikule koondatud küünlad aitavad mõnusa meeleolu luua. Lihtsate valgete kaunistustega jõulukuusk aga mõjub elegantselt ja harmoonias ülejäänud ruumiga.

8.

Ka piiratud palettiga saab luua efektse tulemuse nagu tõestab see must-valge kodu.

9.

Jõulukuuse dekoreerimisele tasub samuti kelmikalt läheneda - siin näiteks on kasutatud punaseid autosid!

10.

Maalähedaste detailidega ei eksi kunagi! Võõpa pähklikoored kuldseks või hõbedaseks ning täiusta neid nostalgiliste kuuseehetega.

11.

Lastelastele rõõmuks seatud mänguasjad muudavad selle kodu üheaegselt lustakaks ja nostalgiliseks.

12.

Taluelu ilu! Lisaks kaunile kuusele püüab siin pilku põnev okstest ja patareitoitel valgustulukestest valminud kompositsioon lühtri küljes.

13.

Jõulud on kindlasti aeg, mil nostalgilisus on omal kohal. Puit ja klaasehted loovad tuledega koos mõnusalt sooja ja hubase õhkkonna.

14.

Inspiratsiooni kaunistamiseks võib leida igalt poolt! Selle kodu kaunistamisel oli eeskujuks üle-eelmisest sajandist pärit pühadepostkaart. Jõuluehted valiti pisut minevikuhõngulised, ülejäänud leiti Shishi kollektsioonidest ning vintage leiud kirbukatelt.

15.

Selles peres on olnud tehiskuusk juba 14 aastat kasutusel, ent ühel aastal otsustati seda teistmoodi kasutada. Ümber peegli ehitati karkass ja kinnitati oksad ümber selle. Tulemuseks pidulik ja särav dekoratsioon!

16.

Õuedekoratsioonide kaunis kuma annab siin erksust ja ilmet ka toale.

17.

Tuledega saab kerge vaevaga maagilisi jõulunurki luua - nii õues kui toas!

18.

Kodu klassikalist stiili rõhutavad eriti hästi traditsionaalsed jõuluvärvid: punane, kuldne ja valge. Valgusega mängimine aitab kaasa mõnusalt hubase meeleolu loomisele.

19.

Kui armastad maksimalismi, siis proovi kaunistuste rohkust näiteks efektselt kontrastsete valgustega rõhutada.

20.

Kel aknad võimaldavad, saavad siit eeskuju võtta ning akende vahele tõelise talve võlumaa luua. Natuke mängulisust ja loovust ning tulemus on suurepärane! Eriti kui veel tuled lisada, mis pimedas efektsust lisavad.

21.

Sinise ja kuldse duo mõjub alati üheaegselt traditsionaalselt ja samas ka modernnselt.

22.

Kasuta alati ära juba ruumis olevat ning arvesta toa toonidega - nii saavutad eriti harmoonilise tulemuse! Kuldsed detailid, kristall ja arvukad küünlad loovad kaunilt sillerdava ja piduliku meeleolu, millele lisavad suursugusust tapeedimustri ja hubane kamin.

23.

Looduslikud materjalid ja helge valge - klassikaline ja lihtne lahendus jõulumeeleolu loomiseks!

24.

Rohelus ja killuke kulda, et luua efektne ja stiilne tulemus.

25.

Looduslähendastest materjalidest kaunis lauakaunistus ja näpuotsaga sära ning sädelust.

Fotovõistlus „Pühad minu kodus 2023“. Saada pilte oma jõuluhõngulisest kodust ja võida stiilne auhind!

Taaskord on aeg oma kodud jõuludeks valmis seada! Traditsionaalselt algab taas ka moodnekodu.ee fotovõistlus „Pühad minu kodus“, mille auhinnaks on Lartusi poolt välja pandud imekaunis Villeroy & Boch hommikusöögikomplekt kahele!

Kuidas osaleda?

Saada aadressil moodnekodu@delfi.ee 3–10 fotot oma jõuluilmelise kodu interjöörist või aiast ja kirjelda mõne lausega, kuidas oled oma elamist kaunistanud ning mis on teie peres pühade puhul oluline. Pildid võivad olla tehtud ka varasematel aastatel. Konkursile saab pilte saata kuni 18.12.2023.

Loe rohkem siit.