Väikesed muutused viisid armsa lastetoani

Jana elab kahe lapsega väikeses Kopli korteris. Kuna korter ei kuulu naisele, ei saa ta ka väga suurejoonelisi muutusi teha. Küll aga armastab ta sisekujundust ja kõike sellega seonduvat. Võistlusele saatis ta kiire muutuse läbi teinud lastetoa.

Tuba enne
Tuba pärast

Must-valge lastetuba

Merily lapsele oli vaja suuremat lauda. Poest nad aga sobivat ei leidnud ning nii otsustasidki ise midagi välja nuputada. Sooviks oli suurem tasapind ning tagasein, kuhu saaks riputada pliiatsitopse ja vajalikke vahendeid.

Lapse tuba ja mööbel enne

Kodus oli juba olemas Ikea Trofast riiul ning Google'ist olid meelde jäänud ägedad ideed, kuidas ise olemasolevat mööblit täiustada. Merily visandaski oma idee paberile ning seadis sammud ehituspoodi.

Laud pärast

Tagumise musta tahvli koos vajalike topsidega tellis naine Ikeast. Laud tehti kolmeaastasele lapsele. Lisaeesmärgiks seati ehitada laud nii, et suurem laps saab rahulikult toimetada ja väiksem kümnekuune tegelane ei ulatu sealt asju maha tõmbama.

Laud pärast

Merilyle tekkis laua ehitamisega nii suur entusiasm, et naine otsustas ka kapile uue ilme anda. Ta eemaldas kapi tagaseina plaadid ja värvis need mustaks.

Naine toob välja, et elavad üürikorteris, mistõttu peab ta oma energia seinade värvimise asemel mööbli kallal nokitsemisele suunama.

Kapp pärast

Printsessile sobilikud roosad kapid

Suures vanas majas elavad noored remondivad ise oma kodu. Lastetoa kaks kappi leidis Alje Facebooki grupist. Kuldsete kätega abikaasa abiga otsustati sinna vanadest kappidest uued teha.

Vana värv lihviti maha ning kapid värviti roosaks. Roosat värvi aga ei ostetud poest, vaid poiste toast üle jäänud punane värv segati ämbris valgega roosaks. Kroon lõigati vanast mööbliplaadist ning Alje otsustas selle valgeks värvida. Armas mänguasja- ja riidekapp olidki valmis.

Lastetoast sai noormehe tuba

Kristjan kirjutab, et lastetoas tekkis vajadus hakata akna ümbrust korrastama, kuna tuult vihises kuskilt aeg ajalt sisse. Koos sellega plaaniti ka 15 aastasele noormehe tuba uuendada.

Tuba enne

Noormees soovis musta värvi. Kristjan oli küll vastu, ent üllatuslikult ema mitte. Koos arutades jõudis pere kompromissini: kaks seina värviti mustaks, lisatakse noortepärane LED-valgustus ning mööbel tõstetakse ümber.

Tuba pärast

Fotovõistlusest:

  • Fotosid sai saata kuni 9. aprillini 2023.

  • 10.-16. aprill toimub moodnekodu.ee veebis rahvahääletus, kus lugejad saavad oma lemmikute poolt hääletada. Kolme enim hääli saanud toa ja mööblieseme seast teeb valiku zürii.

  • Võitjad kuulutame välja 19. aprillil 2023.

Toimetusel on õigus pilte konkursiga seotud lugude juures kasutada nii Moodne Kodu paberväljaandes, veebis kui sotsiaalmeedias. Samuti on toimetusel õigus pilte edaspidi lugude juures illustreeriva materjalina kasutada (autorile viidates).

Toa muutumise auhinnaks on Dreamfire® välja pannud Eestis disainitud kauni Kamado Trendy Home lauagrilli. Auhinna väärtus on 399 eurot. See on ideaalne valik väiksematele peredele ja inimestele, kellele meeldib kamadot ka aegajalt endaga kaasa võtta. See on loodud pidades silmas Eesti kliimat ja olusid – grillil on ekstra paks ja tihe keraamika ning kõik kasutuses olevad metalldetailid on roostevabad.

Mööblitüki muutumise auhinnaks on Avaeksperdid välja pannud 300 eurose kinkekaardi. Nende valikust leiab erineva funktsionaalsusega aknakatteid igas mõõdus ja erineva kujuga akendele. Seal on nii klassikalisi tekstiilkardinad kui ka ruloosid, voldik-, riba-, püstlamell-, paneel-, rooma- ja bambuskardinad. Valikust leiab ka kõige nõudlikum kodusisustaja endale sobiva lahenduse.